DISSABTE 7 DE NOVEMBRE

Visites al Jaciment arqueològic d’Ullastret (Museu d’arqueologia de Catalunya)

VISITA POSPOSADA

A causa de les últimes mesures preses arran de la COVID 19, queda suspesa la visita guiada al jaciment d’Ullastret del dia 7 de novembre de 2020.

Des de l’organització, informem que es posposa la visita fins que les condicions sanitàries siguin favorables per a poder realitzar-la Encara no podem avançar data, però la previsió és programar-la cap a la primavera-estiu del 2021. Arribat el moment, enviarem un correu a tots els inscrits a la Reunió Tècnica per formar els grups i els horaris d’assistència.

Com en altres edicions,  es manté la visita tècnica que caracteritza les jornades. Una activitat que exemplifica la teoria tractada durant el congrés.

Enguany, s’ha programat una visita al Jaciment d’Ullastret (Museu d’Arqueologia de Catalunya), pel dissabte 7 de novembre de 2020. Aquesta activitat és optativa, qui estigui interessat/interessada caldrà que ho indiqui marcant una creu al formulari d’inscripció.

Aquesta activitat no comporta un increment de preu a la inscripció, però la logística del desplaçament i el seu cost fins al jaciment anirà a càrrec de cada inscrit.
Amb tots els inscrits, es crearan grups de visita a diferents hores, donant plaça per ordre d’inscripció. L’hora de la visita es comunicarà a l’inscrit el primer dia del congrés, 3 de novembre.

Hi ha places limitades, de manera que si es supera el límit de places pel dia 7, l’organització proposarà als inscrits que hagin quedat exclosos una segona data per fer la visita, encara per determinar.

Continguts de la visita:

Introducció al jaciment i la contextualització del conjunt arqueològic.
A càrrec de Ferran Codina (arqueòleg, director de les intervencions al fossat defensiu) i Gabriel de Prado (arqueòleg, responsable del MAC-Ullastret)

La reconstrucció i modelització de tot el conjunt arqueològic d’Ullastret, explicant tot el procés i les seves aplicacions pràctiques.
A càrrec de Ferran Codina (coordinador científic del projecte Ullastret#3D)

Projecte de consolidació, restauració, documentació, recerca, reconstrucció virtual i impressió 3D dels cranis travessats per un clau trobats l’any 2012 .
A càrrec de Gabriel de Prado (responsable del MAC-Ullastret i coordinador científic del projecte d’estudi dels cranis).

Projecte d’estudi, documentació, consolidació, restauració i reconstrucció 3D dels temples ubicats a la zona sagrada del Puig de Sant Andreu d’Ullastret.
A càrrec de Maria Molinas (ABAC. SL, responsable i coordinadora dels treballs de consolidació i restauració dels temples).