23, 24 i 25 de novembre

VISITES TÈCNIQUES


Com en altres edicions, es mantenen les visites tècniques que caracteritzen les reunions tècniques i que exemplifiquen la teoria tractada durant el congrés.
Aquestes activitats són optatives. La persona que hi estigui interessada ho ha d’indicar marcant-ho amb una creu al formulari d’inscripció.

Enguany se n’han programat tres visites. Aquestes activitats no comporten un increment del preu de la inscripció.

Visita a les reserves del Museu del Disseny – Disseny Hub Barcelona. 23 o 24 novembre a les 13:45 h

Aquesta activitat està inclosa en el programa, dins dels horaris del congrés.
Places limitades a 2 grups de 15 persones per dia. S’atorgarà plaça per ordre d’inscripció

Visites a Cervera i Llardecans. Dissabte 25 novembre 

Un cop acabada la Reunió Tècnica, els inscrits poden participar en la visita a dos espais singulars situats a la província de Lleida. Les dues visites tindran lloc el mateix dia.

La logística i el cost del desplaçament fins a les destinacions aniran a càrrec de cada inscrit.

Contingut de les visites

10-11 h. Visita a les reserves/dipòsit de Cervera que pertanyen al MNACTEC

Benvinguda per part del director del museu, Jaume Perarnau, i recorregut per la tercera reserva del MNACTEC, especialitzada en patrimoni científic tècnic industrial de grans dimensions. Història d’un trasllat: problemàtica específica i algunes solucions pràctiques de conservació preventiva, a càrrec de la responsable de conservació preventiva i restauració del museu, Mercè Gual. (Aforament màxim: 30 persones).

15:45-17:30 h. Visita a la farmàcia Tomàs Pinyol a Llardecans (Segrià)

15:45-16:30 h. Trobada a la sala d’actes de l’ajuntament, on es donarà la benvinguda als participants i s’explicarà l’actuació de restauració de la farmàcia; la xerrada anirà a càrrec de Ramon Solé (conservador-restaurador) i Rosa Solanellas (arquitecta), autors del projecte de restauració de la farmàcia Tomàs Pinyol i directors de la intervenció.

16:30-17:30 h. Visita comentada a la farmàcia en diversos torns, atesa la limitació i la fragilitat de l’espai (aforament màxim per torn: vuit persones).